- SOLIDNY - wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej, która jest niezwykle mocna i odporna na wysokie temperatury . Do bezpośredniego i pośredniego pomiaru temperatury przyda się termometr do wędzarni/grilla. Wykonany z wysokiej jakości, żaroodpornej stali nierdzewnej.
DUŻY ZAKRES TEMPERATUR - termometr działa w zakresie temperatur od 0 °C do +250 °C, co pozwala na doskonałą kontrolę zarówno podczas wędzenia, jak i grillowania. Tolerancja błędu to ok. +/- 1°C, co gwarantuje pełną kontrolę nad temperaturą wewnątrz grilla/wędzarni.
ANALOGOWY - doskonały analogowy termometr. Zestaw zawiera osłonę do schowania sondy, którą można również wykorzystać do jej podpierania - posiada praktyczny "klips" jak w długopisie.
DUŻY CYFERBLAT - termometr posiada duży cyferblat, dzięki któremu można w łatwy sposób odczytać temperaturę. Pokazuje symbole i znaczki czerwono, maksymalną temperaturę, którą powinno osiągnąć danie. Wyświetlaną temperaturę odczytasz bez problemu, nawet gdy urządzenie jest intensywnie zadymione.
SPECYFIKACJA - zakres temperatur: od 0 °C do +250 °C, tolerancja błędów: do ok. +/- 1 °C, wymiary (wysokość/szerokość): 5/7,5 cm, waga w opakowaniu: 40 g.
SPECYFIKACJA
- zakres temperatur: od 0 °C do + 250 °C
- tolerancja błędów: do ok. +/- 1 °C
- wymiary (wysokość/szerokość): 5/7,5 cm
- waga w opakowaniu: 40 g
Każdy, kto choć raz grillował lub wędził, dobrze wie, że bardzo ważnym punktem tej czynności jest kontrola temperatury. Zbyt niska temperatura spowoduje, że produkty będą surowe - zbyt wysoka może spowodować przypalenie potrawy. Pomiar temperatury "na oko" jest stosunkowo trudny, więc kto chce mieć proces wędzenia lub grillowania w pełni pod kontrolą, powinien zaopatrzyć się w specjalny termometr do grilla/wędzarni .