W tradycyjnej japońskiej kuchni wszystkie składniki są bardzo delikatnie siekane. Aby twoje przygotowane danie dorównało tym mistrzom z kraju wschodzącego słońca, potrzebne są wysokiej jakości materiały i narzędzia. Ten zestaw noży damasceńskich gwarantuje, że krojone przez ciebie składniki będą tak delikatne, jak te od szefów kuchni w Japonii. Ostrza tych noży mają styl damasceński z unikalnymi wzorami wyrytymi laserowo. Stal damasceńska jest coraz bardziej popularna i poszukiwana. Znana również jako Damast lub stal damasceńska, ostrza tych noży składają się z dużej liczby warstw kuźniczych w celu poprawienia właściwości stali. Celem tego procesu jest, aby ostrze było mocniejsze, cieńsze i zawsze ostrzejsze. Zestaw noży damasceńskich zawiera 3 różne typy ostrzy: Nóż do filetowania, który jest używany do przekształcania mięsa lub ryb na bardzo delikatne filety. Tasak, do warzyw, oraz Santoku, do krojenia w kostkę warzyw, mięsa lub nawet ryb. Wszystko przechowywane w czarnej, zwijanej osłonie z poliestru.
Specyfikacja techniczna:
- Wysoka jakość, trwałość i wytrzymałość
- Łatwy transport i przechowywanie
- Elegancki styl
- Oryginalne wzory Idealne do japońskiej kuchni
- Charakterystyka: Nie myć tych noży w zmywarce
- 3 profesjonalne japońskie noże: - 1 nóż do filetowania (34,5 cm), - 1 nóż santoku (29 cm), - 1 tasak (29 cm)
- Drewniane uchwyty
- Ostrza ze stali nierdzewnej Damaszek: 2,5 mm
- Oryginalne wzory: grawerowane laserem
- Przechowywane w zwijanej osłonie